Najava

Skupi
Još nema oglasa.

Falsifikat ili ne?

Skupi
X
 
  • Filter
  • Vreme
  • Prikaži
Očistiti sve
Nove poruke

  • Falsifikat ili ne?




    Ono što je pronađeno u Turskoj, prodrmalo je hrišćanski svet!?

    https://svjetlo-dunjaluka.com/ovo-je...kOeqIIKOlBj3lM
    Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

  • #2
    Odg: Falsifikat ili ne?

    Možda ovo i ne bi bilo ko zna koliko interesantno osim jedne činjenice: Isus nije razapet na krstu !
    O tome smo već ovde na tu temu već popričali, a vezano je za neke detalje oko pravog i lažnog Jerusalima, te Ohridskog kompleksa, Konstantina i Jelene, sina Aleksandra Makedonskog, ..........
    Podsetimo se o tome šta smo dobrano napisali u ovoj temi: https://www.zakopanoblago.com/forum/...iva-voda/page5
    Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

    Komentar


    • #3
      Odg: Falsifikat ili ne?

      Ja bi neshto da pitam.Sve vishe se u zadnje vreme predpostavlja da Jerusalim danashnji niji onaj poravi gde je razapet na krst nash gospod Isus Hristos.Navodno danashnji Ohrid je pravi Jerusalim.Nije ovo nishta novo ,ove pretpostavke sam slushao mnogo odamna,mlozina istrazivaca imaju za ohrid sijaset pretpostavki.Ono shto se ja uvek pitam kad god se spomene ovo da je carica Jelena osnovala danashnji Jerusalim , zashto je ona to ocinila.Dal ima neki logicni odgovor zashto je,ako je tako uradjeno,koji je razlog da se prekrije pravi jerusalim eto da kazemo Ohrid nash i ta Jelena preseli sve negde tamo preko mora i tamo imenuje neki drugi grad evo ovo ce od sad da bude Jerusalim.Ja ovo ne mogu da shvatim shta je sushtina svega ovoga.

      Komentar


      • #4
        Odg: Falsifikat ili ne?

        Bobane, sve, ako je i tačno, sve ima uzročno posledične veze sa Aleksandrom Makedonskim i kada je u pitanju Jelena a i kada su u pitanju Grci i neke teorije antičke Grčke, na osnovu čega je i ispisana nekakva istorijska teorija koju mi danas učimo i koju navodno znamo.
        Mnogo dugačka priča oko toga i složena. Ali ako budem imao više vremena pokušaću u nekom narednom periodu da Vam približim odgovore na sve ovo, uradiću i to. Mogu ti samo reći da, po ovoj drugoj teoriji Isus jeste bio vezan za krst, a ne zakovan, a da su ga sa tog krsta skinuli i odvezali članovi jedne jedna elitne jedinice Tračke vojske. Tako da njegova smrt se i ne dovodi u vezu da je umro na krstu. Isus ili Aleksander je odande tajnim kanalima poslat kod njegovog oca u Indiju odakle se vraća nakon očeve smrti.................. itd,itd,......

        Sve je to veoma komplikovano, ali kada se slože sve kockice svašta je moguće.
        Kao što se i vidi iz ovog dokumenta iz Turske, nešto slično se i ovde kaže, stime da je po prvi puta neko spomenuo da je na krstu zapravo umro Juda a ne Isusu Hrist. Tako da je sve i dalje zavijeno velikom velom tajni i pretpostavki. Kako sve više ispilivavaju tajni dokumenti, sve više se ostavlja prostora za svakojako teorisanje. Ovo ti je najkraće rečeno.
        Jelena je svakako imala razloga zašto je sve to uradila ako je uradila. Ona je bila "mozak ekipe", a njen sin Konstantin je samo bio izvršilac mnogih stvari koje su totalno,širem auditorijumu,nedostupne. Sve se zna i sva istina se nalazi u tajnim depoima Vatikana.

        Prikrivanje pravog Jerusalima se, pored Jelene povezuje i sa nekim delovanjima tzv. Egipatske kraljice Kleopatre, Aleksanderove majke, ali kažem veoma komplikovana stvar za ondašnja dešavanja koja su prouzrokovana podelom Rimskoga carstva na dve celine. Najveći udeo celog sakrivanja istine imaju Grčki filozofi koji su cenzurisali celokupnu antičku istoriju kako bi se Grčka prikazala i kao kolevka civilizacije i sve ostalo što vidimo do dana današnjega. A Vi Makedonci ga osećate i danas vala.
        Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

        Komentar


        • #5
          Odg: Falsifikat ili ne?

          Ali hajde se malo pozabavimo delovima ovoga novinarskog teksta.
          Gde je ovo pre svega pronađeno? Turska!
          Ovo jevanđelje je zaplenjeno u nekom švercu?
          Pa onda se kaže: Prema datiranju ugljenikovim izotopom knjiga je stara 1.500 godina.
          Prvo pitanje koje mi je palo na pamet : Pa gde je bila ova knjiga do sada 1.500 godina????
          A onda šta će ova knjiga u Turskoj?
          Treća stvar: Kako to da muslimanski svet otkriva nekakve tajne hriščanskog sveta?
          Možda da je ova knjiga pala u ruke hrišćana, sve ovo šta piše u ovoj knjizi možda nikada ne bi bilo otkriveno javnosti??? Ko zna?
          Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

          Komentar


          • #6
            Odg: Falsifikat ili ne?

            Sveti Barbanas, jedan od Isusovih učenika se je veoma retko spominjao.
            Ovde šta navodi Sveti Barnabas je još nešto veoma zanimljivo: "Hrist nikada nije bio razapet" i isto citat: "Hrist je odleteo u nebo dok je još bio živ !"

            Kako sve ovo objasniti?
            Veoma prosto, ako se rukovodimo nekim mogućim činjenicama o tome da je Isusa tj. Aleksandera njegova majka Kleopatra, zbog velikih previranja i još uvek žestoke zabrane nove vere, svoga sina poslala za Indiju kod oca spasavši ga i skinuvši ga sa krsta specijalci elitne Tračke jedinice. Ako je tako onda je jasno da je postojala neka sprega između Kleopatre i Tračkih elitnih jedinica. A kako i ne bi obzirom na poreklo Kleopatre.
            Šta se dalje dešava sa Aleksanderom nakon toga? Pa nestao u nepoznatom pravcu. "Živ odleteo", kako kaže Sv. Barnabas. Ma nije živ odleteo nego je živ sklonjen od rimskih legionara na bezbedno mesto.
            Naravno da onda sve što navodi Barbanas drži vodu. Samo što nije rečeno da je Isus naprasno zagonetno nestao sa tih područja, već je rečeno kako je rečeno - "odleteo živ!" . Sama ova reč "živ" podupire mnoge druge činjenice o kojima ovde pričamo. Mnogi će naravno pomisliti u sebi da je sve ovo - budalsto brbljanje nekih forumskih budaletina.
            Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

            Komentar


            • #7
              Odg: Falsifikat ili ne?

              Ono što je posredno zanimljivo, a šta se teoretski uklapa u noge još druge stvari, što para uši je nekoliko drugih činjenica koje drugima izgledaju da nemaju nikakvih veza sa svime ovime.
              1.- Utakmica koja traje o tome koje je poreklo Srba, Hrvata, Bugara, Vlaha, Makedonaca ,........ itd,itd. Svakako da svi danas moderni teoretičari iz svih ovih zemalja, u svojim dokazivanjima njihovog porekla, imaju pre svega na umu - nacionalni karakter.
              Svi se zdušno bore ne bi li dokazali iopovrgli teoriju o doseljavanju Južnih Slavena u 6-7 veku. Svako za sebe tvrdeći da su baš oni najstariji i kolevka Balkanske, Evropske i Svetske civilizacje.
              U tim belosvetskim utakmicama se koriste raznorazni argumenti. Pored ostaloga i nekakva sprega Indije sa Starosedeocima Balkana. Mnoštvo tragova u Indiji navodi na neku spregu. Pronađeni obelisci sa našim starim pismom i mnogi drugi fakti nedvosmisleno to pokazuju. Niko se nije potrudio da da objašnjenje na sve to - zašto? Svi traže grob Aleksandra Velikog po Evropi, na Balkanu. Malo je onih koji dovode u vezu Indiju sa bitisanjem Aleksandra Makedonskog u Indiji. Malo je onih koji će reći da je Aleksandar Makedonski možda umro i sahranjen je u Indiji a ne tamo gde bi neki "nacionalisti" želeli da se nađe njegov grob zaista.

              2.- U svoj današnjoj auforiji migrantske krize uslovljena i pokrenuta ratom u Siriji, verujem da jako malo Vas zna nešto više o istoriji Sirije. Verovatno je malo Vas ko je malo više upućen u to da je stanovništvo Sirije bilo nekada većinsko Hrišćanske vere. Da i danas veoma veliki broj sirijaca su hrišćani. Da je milom i silom staro Sirijsko stanovništvo , tokom vekova, prisilno moralo da menja svoju Hrišćansku veru. Da sve izbeglice u prvim talasima migracije su bili mahom Hrišćanskog verskog opredeljenja.
              Ova činjenica i daje neke odgovore na pitanje : Zašto je prvi talas sirijaca nagrnulo ka Evropi ! Pa gde će se Hrišćani skloniti ako ne kod svoje braće po veri ? Ima tu mnogo toga što se ne zna i nećete moći pročitati po medijskim člancima.
              Onda se samo setite gde je Sveti Sava podizao manastire??? Gde na Bliskom i Dalekom Istoku? Koja je logika da neki srbin tamo podiže verske hramove?

              Sirija - Srbija, Siria - Serbia...... koliko je to jezičke sličnosti u izgovaranju samo imena ove dve države????
              Razmislite malo o ovome i sami.
              Onda ćete možda i proniknuti odgovore na pitanje: Odakle tek sada Turcima ovo jevanđelje u rukama?

              https://svjetlo-dunjaluka.com/ovo-je...kOeqIIKOlBj3lM
              Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

              Komentar


              • #8
                Odg: Falsifikat ili ne?




                Aleksandar leti li leti...
                Priložene datoteke
                "Многе ствари човек памти, а једну никако да запамти, ма колико му се она понављала.
                Да он без својине улази у овај свет и без својине излази из овог света."

                Владика Николај

                Komentar


                • #9
                  Odg: Falsifikat ili ne?

                  2.- U svoj današnjoj auforiji migrantske krize uslovljena i pokrenuta ratom u Siriji, verujem da jako malo Vas zna nešto više o istoriji Sirije. Verovatno je malo Vas ko je malo više upućen u to da je stanovništvo Sirije bilo nekada većinsko Hrišćanske vere. Da i danas veoma veliki broj sirijaca su hrišćani. Da je milom i silom staro Sirijsko stanovništvo , tokom vekova, prisilno moralo da menja svoju Hrišćansku veru. Da sve izbeglice u prvim talasima migracije su bili mahom Hrišćanskog verskog opredeljenja.
                  Ova činjenica i daje neke odgovore na pitanje : Zašto je prvi talas sirijaca nagrnulo ka Evropi ! Pa gde će se Hrišćani skloniti ako ne kod svoje braće po veri ? Ima tu mnogo toga što se ne zna i nećete moći pročitati po medijskim člancima.
                  Onda se samo setite gde je Sveti Sava podizao manastire??? Gde na Bliskom i Dalekom Istoku? Koja je logika da neki srbin tamo podiže verske hramove?
                  Ja imma samo jedan odgovor na to Gnosticizam ko ne zna sta znaci sta je to evo u kratke crte wikipedia https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93...B7%D0%B0%D0%BC

                  U siriju je bio Stub pravoslavjla ili da kazem hristijanizma ... da ne duzim mnogo ...
                  "Многе ствари човек памти, а једну никако да запамти, ма колико му се она понављала.
                  Да он без својине улази у овај свет и без својине излази из овог света."

                  Владика Николај

                  Komentar


                  • #10
                    Odg: Falsifikat ili ne?

                    Onda se samo setite gde je Sveti Sava podizao manastire??? Gde na Bliskom i Dalekom Istoku? Koja je logika da neki srbin tamo podiže verske hramove?
                    za rastka njemanica imam samo jedno da kazem da je trazio gde je trazio autokefalnost srpskoj crkvi da ne bude deo Ohridske Arhepiskopije ....
                    "Многе ствари човек памти, а једну никако да запамти, ма колико му се она понављала.
                    Да он без својине улази у овај свет и без својине излази из овог света."

                    Владика Николај

                    Komentar


                    • #11
                      Odg: Falsifikat ili ne?

                      Orginalno postavljeno od Okitrip Pogledati poruku
                      [ATTACH=CONFIG]10188[/ATTACH]
                      [ATTACH=CONFIG]10189[/ATTACH]

                      Aleksandar leti li leti...
                      Okitripe, zamolio bih te za podatke ovih fotografija koje si postavio. Koga predstavlja, šta je ovo i sve drugo. Verujem da tamo gde si skinuo ovu fotografiju ima nekog šireg objašnjenja?

                      Neki detalji na ovoj fotografiji su veoma bitni i objašnjavaju mnogo što šta. A posebno ovim našim silnim tragačima. Baš bih zaista voleo da se neko uključi i odgonetne na šta se misli kada sam spomenuo "neke detalje". Svaka čast Okitripe gde nađe ove fotke. Da sam ih poručio ne bi ih našao.
                      Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

                      Komentar


                      • #12
                        Odg: Falsifikat ili ne?

                        Orginalno postavljeno od Okitrip Pogledati poruku
                        Ja imma samo jedan odgovor na to Gnosticizam ko ne zna sta znaci sta je to evo u kratke crte wikipedia https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93...B7%D0%B0%D0%BC

                        U siriju je bio Stub pravoslavjla ili da kazem hristijanizma ... da ne duzim mnogo ...
                        Ne bih da te razočaram Okitripe, ali ako možda misliš ili aludiraš na to da je ova knjiga koja je predmet ove teme, jedna od knjiga gnosticizma, uveravam te da nije. Nije gnosticizam baš sve to što piše u toj Wikipediji. Mnogo je skraćena ta teorija o gnosticizmu.
                        Pročitaj zadnju rečenicu iz tog linka Wikipedije pa će ti biti sve jasno. Gnosticizam je sa pravom odbačen od reda Hrišćanstva. A zašto? Pa sve je rečeno zadnjom rečenicom na tvom linku.
                        Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

                        Komentar


                        • #13
                          Odg: Falsifikat ili ne?

                          @futy ti si spomenuo sv. Varnava ili Barnabas
                          A on je jedan od 70 apostola ko su bili ranohristijsni I koi su praktikovali gnosticizam koje kao neko vreme je bilo zabranjeto pa opet u poslednja vremena se vraca.. Rekao Sam da ne duzim nisam ja dostojan da pisem o tome...
                          "Многе ствари човек памти, а једну никако да запамти, ма колико му се она понављала.
                          Да он без својине улази у овај свет и без својине излази из овог света."

                          Владика Николај

                          Komentar


                          • #14
                            Odg: Falsifikat ili ne?

                            Orginalno postavljeno od futyfuty9 Pogledati poruku
                            Okitripe, zamolio bih te za podatke ovih fotografija koje si postavio. Koga predstavlja, šta je ovo i sve drugo. Verujem da tamo gde si skinuo ovu fotografiju ima nekog šireg objašnjenja?

                            Neki detalji na ovoj fotografiji su veoma bitni i objašnjavaju mnogo što šta. A posebno ovim našim silnim tragačima. Baš bih zaista voleo da se neko uključi i odgonetne na šta se misli kada sam spomenuo "neke detalje". Svaka čast Okitripe gde nađe ove fotke. Da sam ih poručio ne bi ih našao.
                            Te slike su iz muzeja sant Petersburg, rusija


                            Vaznesenje aleksandara makedonskog iz 12 vek

                            Jedno pitanje : Otkud motiv vaznesenja Aleksandra Makedonskog po rimokatoličkim katedralama Zapada...
                            Priložene datoteke
                            "Многе ствари човек памти, а једну никако да запамти, ма колико му се она понављала.
                            Да он без својине улази у овај свет и без својине излази из овог света."

                            Владика Николај

                            Komentar


                            • #15
                              Odg: Falsifikat ili ne?

                              Orginalno postavljeno od Okitrip Pogledati poruku
                              @futy ti si spomenuo sv. Varnava ili Barnabas
                              A on je jedan od 70 apostola ko su bili ranohristijsni I koi su praktikovali gnosticizam koje kao neko vreme je bilo zabranjeto pa opet u poslednja vremena se vraca.. Rekao Sam da ne duzim nisam ja dostojan da pisem o tome...
                              Nisam ga ja spomenuo Okitripe, već se navodi da se u predmetnoj knjizi nalazi pored ostaloga i propoved Sv.Barnabasa.
                              Sudeći po sadržaju njegovog pisanja(U ovoj knjizi),a koje se ne uklapa u verzije o Isusu, kao što je i više nego očigledno, a što se najverovatnije i znalo mnogo pre nego je ova knjiga ugledala svetlo dana, naravno da su svi oni koji su nešto drugo tvrdili proglašavani jereticima ili u ovom slučaju sa Barnabasom - gnostikom.
                              Da li shvataš da se nije smela pobiti ustanovljena i na svim mogućim Hrišćanskim saborima (Nikejskim posebno) teorija o razapinjanju Hrista?
                              Pa ramisli i sam ako je Sv. Barnabas sa jedne strane bio Isusov učenik, ko ga je onda proglasio gnosticistom, kada i zbog čega?
                              I dalje se uzdaš u Wikipediju, ili druge literature gde se možda i govori mnogo kasnije o tome da je Barnabas gnosticista.
                              Zašto je onda prvo proglašen svetcem? I kada i ko ga je svrstao u gnosticiste?
                              Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

                              Komentar

                              Radim...
                              X