Najava

Skupi
Još nema oglasa.

Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

Skupi
X
 
  • Filter
  • Vreme
  • Prikaži
Očistiti sve
Nove poruke

  • Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

    Ova je tema koju će voditi naš blagajnik Mladenović Nebojša ! Ovde će se objavljivati sva prikupljena sredsta koja budete uplaćivali , kako bi ste jasno, glasno i javno videli i kolika su sredstva sakupljena, od koga je koliko došlo i kolika se se suma prikupila.

    Osim ovih evidencija u ovoj temi, svakako da možete komentarisati i reagovati, jedino ako se na ovoj stranici ne bude pojavila Vaša uplata u ovoj evidenciji.

    Sve ostale komentare u vezi donatorstva, pitanja i bilo šta drugo, molim Vas da to postavljate i predhodnoj temi koja je prva i otvorena kada smo krenuli sa ovom akcijom i željom da pomognemo štampanje jedne ovakve satirične knjige, koja je namenjena svima nama.

    Vaše je pravo da insistirate na tajnosti Vašeg imena kao donora, ali će svakako suma morati javno objaviti. U dogovoru sa blagajnikom - Tečom, možete definisati : da li hoćete da se pojavi Vaše puno ime i prezime, samo nik sa foruma ili pak samo Vaš mobilni telefonski broj, koji će uvek biti u objavi skraćen za zadnje 3 cifre.

    Eto ovako će funkcionisati ova evidencija donatorskih sredstava koja je otvorena dok se ne prikupi tih minimalnih 40.000 dinara ili najkasnije do kraja decembra meseca, kada ćemo i rok za donacije zaključiti.
    Naravno, donatorsku akciju ćemo i ranije zaključiti u koliko se ranije popuni finansijska kvota koja pokriva sve troškove lektorata i štampanja knjige "GOSPAVA I ZLATARI", koju naš Braca intenzivno već piše.

    svima koji se budu pridržavali ovoga uputstva i koji budu uzeli učešće u ovoj akciji!
    Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

  • #2
    Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

    Postovani prijatelji,

    Kako smo dobili par privatnih poruka sa pitanjima oko nacina uplate donorstva za roman koji je u pripremi, dacemo jos jednom uputstva kako mozete da Vasa sredstva uplatite:

    PRVI NACIN :

    - najjednostavniji nacin za slanje novca iz Srbije, je uplatom iz bilo koje poste na telefonski broj naseg blagajnika 063-87-23-231

    Znaci odete u postu i kazete da ocete da uplatite odredjenu sumu a na vlasnika telefonskog broja 063-87-23-231.

    Kada uplatite Vasu zeljenu sumu na ovaj telefonski broj, korisnik tog telefonskog broja automatski dobija izvestaj u vidu SMS poruke iz poste, koji sadrzi uplacenu sumu i telefonski broj posiljaoca sredstava !

    Molimo sve one koji budu na ovaj nacim uplacivali donatorska sredstva, da na isti ovaj broj ( 063-87-23-231) pozovu ili posalju SMS poruku tipa: Ja Pera Peric sam uplatio toliko i toliko na ime ime donorstva za izdavanje romana. U zavisnosti od Vase zelje da li zelite da se ovde na forumu nadje :
    - Vase puno ime i prezime,
    - samo Vas nik sa foruma ili
    - samo zadnja tri broja Vaseg telefona,

    O tome Vi odlucite i naznacite u privatno poslatoj SMS poruci. Isto to mozete u svakom slucaju da uradite slanjem privatne poruke ovde preko foruma a na ime clana Teca, kao i slanjem meil poruke nasem Mladenovic Nebojsi na meil firmaraskovnik@gmail.com.
    Ispostovacemo Vasu zelju koju budete Vi izrazili u vezi Vasih objavljenih podataka ovde na forumu gde se vodi javno, glasno i jasno evidencija o svakoj donorskoj uplati sredstava strikno namenjenih za stampanje romana.

    DRUGI NACIN SLANJA SREDSTAVA:

    - nacin slanja donorskih sredstava i za nase iz Srbije kao i posebno za one iz inostranstva:

    1.- Odete u bilo koju poslovnicu ( banku, postu ili neku od ovih telefonskih govornica ili pak internet kafea), koja ima mogucnost slanja novca preko Western Uniona.
    2.- Kazete koju sumu zelite da uplatite.
    3.- Navedete ime primaoca i zemlju u koju saljete ( ranije je trebala puna adresa, ali sada je samo potrebno ime prezime i samo zemlju u koju saljete)
    4. Dobijate nakon uplate uplatnicu kao potvrdu uplate sa saltera.
    5. Na toj potvrdi o uplati imate jedan kod koji se sastoji od 7,8 ili 9 cifara ( u zavisnosti od zemlje odakle se salje uplata)
    6. Taj kod, zatim, puno ime i prezime Vas koji ste poslali, zemlja odakle ste poslali i sumu koju ste poslali, trebate dostaviti Mladenovic Nebojsi kako bi nas blagajnik mogao da ta sredstva podigne u Srbiji. Bez jednog od ova 4 podatka nece se moci podici Vasa uplata !
    7. Podatke o uplati takodje mozete poslati Mladenovic Nebojsi na tri , gore navedena nacina: SMS porukom na Mladenovicev mobilni telefon 0038163-87-23-231, slanjem privatne poruke preko poste naseg foruma na ime naseg clana "Teca", ili slanjem Vasih podataka o uplati meilom na meil adresu nasega Tece - firmaraskovnik@gmail.com

    Takodje Vas molimo da, da u bilo kojoj izabranoj varijanti obavestenja o uplati sredstava western unionom, naznacite sta od Vasih podataka kao uplatioca zelite da se pojavi na nasem forumu. Ime, ime i prezime, samo nik sa foruma ili samo zadnja tri broja vaseg mobilnog telefona?

    U svakom slucaju zemlja iz koje se sredstav salju, suma koja je uplacena i neki od podataka koje Vi izaberete moramo javno obelodaniti ovde na nasem forumu.

    Ovo su detaljna uputstva za slanje vasih donorskih sredstava koja su iskljucivo namenjena samo za stampanje pomenutog romana.


    Snesko je svojim nesebicnim prilogom koji je objasnio u drugoj temi ovog foruma vec pokrio veoma veliki trosak oko izdavanja ovoga romana. Ostaje na nama da u zadanom roku prikupimo ostala sredstva za stampanje ovoga romana.

    svima unapred na gestu dobre volje i ucescu u ovoj akciji donorstva.

    Zakopano blago tim i clanovi foruma,
    Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

    Komentar


    • #3
      Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

      Стигле паре за Госпаву

      Поштовани форумаши како почиње да се приближава рок прикупљања новчаних прилога за издавање књиге о Госпави и нама тако уплате пристижу.
      Данас сам примио уплату од 15 евра у динарској противвредности у износу од 1.772. динара.
      Picture 626.jpg Picture 627.jpg
      Овај прилог је уплатио колега „ hpahija „.
      Уплата је пристигла из Македоније
      Poslednji put izmenjeno od Teca; https://www.zakopanoblago.com/forum/member/66-teca u 02-12-2014, 09:32.

      Komentar


      • #4
        Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

        Aman zaman bre ljudi, bliži se kraj prikupljanja sredstava za štampanje jedne obične knjige i ne razumem da niko osim čoveka iz Makedonije nema ili ne želi da uplati 200, 300, 400 dinara ili ko koliko može(koliko za jednu paklu cigara), da skupimo pare za nas same!?

        Ne razumem?

        Ajd da Vas ovim postom podsetim samo, možda se zaboravilo?
        Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

        Komentar


        • #5
          Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

          Imenjace, tebe nema pa nema, ja bih uplatio odredjenu sumu ali nemam mogucnost za to osim putem PayPala ili preko tebe tj da ti uplatis a ja bih ti posteno dugovao

          Komentar


          • #6
            Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

            Orginalno postavljeno od MilanV Pogledati poruku
            Imenjace, tebe nema pa nema, ja bih uplatio odredjenu sumu ali nemam mogucnost za to osim putem PayPala ili preko tebe tj da ti uplatis a ja bih ti posteno dugovao
            Ime moje, za tebe mi nije problem. Mi smo se dogovorili davno da emo uplatiti jednom uplatnicom, što se tiče moji i tvoji uplata. Nikako jedino da vreme skupim da popijemo kafu zajedno.

            Koliko se javno vidi ovde ima preko 1,.600 korisnika ovog foruma! Neka je svajka druga registracija duplirana, pa opet je impozantan broj korisnilka i članova.
            Niti koga primoravamo , niti neko ima nekakvih obaveza da mora da uplati. Stvar je čisto moralne prirode posebno što je delo i ova knjiga posvećena ne nekim pojedincima već svakom od 1,600-1.700 članova i ovog, i svih ostalih članova foruma sa sličnim tematikama (Vumi, Hobidetektori, Skrivenoblago, i drugi ........).

            Ovo je akcija na dobrovoljnoj bazi, ali je potpuno smešno i nelogično da je od ti 1.600 članova jedino jedan čovek iz Makedonije uplatio donaciju (izuzimajui Milana AT i još neki za koje se zna da e svakako uplatiti), a da je Sneško jedini koji se obavezao da će uraditi besplatno lektorat i kolektorat ove knjige što je skoro 40% sveukupnih vrednosti troškova celog izdavanja knjige. Malo li je? Eto njegovog posta i obećanja:

            Orginalno postavljeno od Sneshko Pogledati poruku
            Дакле, драги пријатељи, Ви не престајете да ме изненађујете. Позитивно, наравно!
            Свака част Браци за идеју.
            Он би, заправо, требало да буде проглашен за родоначелника новог књижевног правца у Србији који би могли да назовемо, рецимо, "злаћана комендија" или, како већ...
            Но, без шале! савим симпатична идеја о писању смешне књиге о нашим истраживачким и трагачким наравима које и заслужују своју посебну књигу, међу нама буди речено.
            Још је интересантније што је Браца одлучио да то своје дело напише на Лужничко-Тимочком дијалекту и тако га промовише и чува од нестајања.Све похвале, стварно!
            Такође, посебно ме је одушевила идеја да књига (колико видим), буде штампана на ћирилици. То посебно поздрављам и честитам Браци и свима осталима на тој одлуци!
            Е, а сад о томе како ја могу да помогнем.
            Наравно, ових дана ће стићи и нека моја уплатица, али, имам и један конкретан предлог. Како по природи свог посла и сам пишем књиге и потпуно су ми познате издавачке муке са којима се довијам како знам и умем, ја у овом конкретном "Брацином случају" (поред финансијског), могу помоћи и на још два начина.
            Наиме, веома ми је добро познато да припрема књиге за штампу кошта скоро 40% укупне цене њеног штампања. У припрему спадају послови лектуре, коректуре, прелома и каталогизације да би се дошло до завршне фазе са којом се одлази у штампарију, а то је комплетно одрађена припрема у неком од адекватних компјутерских програма за то.
            Е, а сад - долазимо и до дела где ја могу да помогнем тако што нудим да ја лично урадим лектуру и коректуру књиге и да је у неком од компјутерских програма предвиђених за то - припремим комплетно за штампу. Не заборавите - то је скоро 40% коштања штампања књиге. Мало ли је?! за остатак цене штампања ваљда ћемо се већ снаћи са нашим донацијама. ваљда нас толико има на овом форуму.
            Ето, од мене толико, а Ви размислите да ли Вам мој предлог одговара, па у следећем посту напишите шта мислите о мом предлогу.
            До тада, пуно поздрава!
            Sneshko


            Kako od, vremena za neke eventualne uplate još ima sačekaemo da istekne odredjeni rok pa koliko se skupi- skupi se.
            Kao što se Sneško obavezao, i ja sam se kao vlasnik ovo foruma ( ako to nekome do sada nije bilo jasno), obavezao Braci da sam pokrijem sve ostale troškove u koliko i koliko bude zafalilo do konačne sume troškova za izdavanje knjige. To je nesporno i moju reč nikada nisam pogazio. Eto zašto se lično moja uplata još nije pojavila u registru uplata!

            Svakako da od ovoga ne pravimo neku pompu ili žalopojke. Knjiga će se svakako odštampati, sa ili bez pomoći članstva svih foruma ili uz pomoć samo nekih pojedinaca!
            Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

            Komentar


            • #7
              Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

              Orginalno postavljeno od futyfuty9 Pogledati poruku
              a da je Sneško jedini koji se obavezao da će uraditi besplatno lektorat i kolektorat ove knjige što je skoro 40% sveukupnih vrednosti troškova celog izdavanja knjige. Malo li je?
              Драги пријатељи!
              Извињавам се што чешће не свраћам на форум, али сигурно нисам заборавио на своје обећање. А оно гласи:
              Урадићу комплетну компјутерску припрему Брацине књиге а не само лектуру и коректуру.
              Браца или онај ко буде отишао у најповољнију штампарију да се договори око цене штампања књиге моћи ће да каже да у цену књиге неће улазити цена припреме књиге за штампу која је 40% укупног коштања штампања књиге. Дакле, ако је цена штампања књиге 100.000,00 динара - са комплетно урађеном припремом та цена ће бити 60.000,00 динара. Мало ли је?
              Наравно, у комплетну припрему улази и комплетна припрема корица.
              Мени је само неопходно да ми се пошаље комплетан текст после кога следе консултације са издавачем око финансијски најповољњнијих жеља о томе како технички будућа књига треба да изгледа, а све остало је моја брига.
              Е, сад... на све то желео сам и ја да уплатим неку пару за штампање, али, надам се да ћу у следећих пар дана моћи издвојити неку сумицу и за то.
              А до тада... ту сам за све у вези будуће припреме.
              Поздрав!
              Sneshko

              Komentar


              • #8
                Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                Što se tiče tebe Sneško - i previše sa tvoje strane!
                Ostaje da vidimo da li će naši članovi i ovog i ostalih foruma hteti da se odreknu,makar jedne pakle cigareta i podrže ovu dobrovoljnu akciju!?
                Kažem, nećemo od ovoga da pravimo pompu. Radi se o jednoj običnoj knjizi koja je tematski, kroz humor i satiru , vezana za sve nas koji se bavimo ovim sportom ili hobijem. Ništa više i ništa manje.
                Braca je izvanredan pisac i on će svakako svoj deo posla perfektno odraditi. Ostalo je na nama.
                Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

                Komentar


                • #9
                  Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                  Ево нове уплате за Госпаву
                  Како се ближи крајњи рок , добијам већи број најава за уплате. Нешто реализација иде споро. Изгледа да већина чека задњи дан.
                  Да није све баш тако, разуверио ме наш члан" Бобан", са уплатом на руке, у износу од 20 евра.

                  Picture 589.jpg
                  Као и увек то документујем сликом.

                  Иначе колегу "Бобана" препознаћете по слици ( аватар ) камиле на форуму.
                  И ова уплата је пристигла из Македоније
                  Poslednji put izmenjeno od Teca; https://www.zakopanoblago.com/forum/member/66-teca u 02-12-2014, 09:33.

                  Komentar


                  • #10
                    Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                    Још једна уплата за Госпаву.
                    Пожурио како рече, да не чека задњи дан за уплату. Овог пута је донатор инсистирао да се његово име не објављује,Сем да је из Србије.
                    Новац сам примио на руке у износу од 1.000 динара.

                    Picture 598.jpg
                    и ово документујем сликом.

                    Komentar


                    • #11
                      Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                      Teco, ako se ti budes oslonio na ovog mog imenjaka, nikada neces nakupiti koliko ti treba...obecava mi vec nekoliko mjeseci da ce doci do mene da mu dam novac za to a nikako da dodje...nadam se da ce doci ove godine

                      Komentar


                      • #12
                        Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                        Orginalno postavljeno od MilanV Pogledati poruku
                        Teco, ako se ti budes oslonio na ovog mog imenjaka, nikada neces nakupiti koliko ti treba...obecava mi vec nekoliko mjeseci da ce doci do mene da mu dam novac za to a nikako da dodje...nadam se da ce doci ove godine
                        Joj imenjače, bez da se pravdam, već skoro dve nedelje se ukočih na "pogrešno mesto" pa sam na terapijama malo žešćim. Ne brigaj, ima još do kraja ove godine te mi nećeš pobeći svakako. Samo da mi komšike ne odustanu sa započetim terapijama i eto mene na noge i pravac kod tebe
                        Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

                        Komentar


                        • #13
                          Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                          Orginalno postavljeno od futyfuty9 Pogledati poruku
                          Joj imenjače, bez da se pravdam, već skoro dve nedelje se ukočih na "pogrešno mesto" pa sam na terapijama malo žešćim. Ne brigaj, ima još do kraja ove godine te mi nećeš pobeći svakako. Samo da mi komšike ne odustanu sa započetim terapijama i eto mene na noge i pravac kod tebe
                          moli boga onda da te ukoci negde drugde, bar da ima komsike sta da otkocuju...hehe

                          Komentar


                          • #14
                            Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                            Poštovane kolege forumaši,

                            Obzirom da se je u međuvremenu javilo još nekoliko naših članova koji su iz nekih opravdanih razloga skoro zakasnili sa donorskim uplatama, a obzirom da nismo još uvek ispunili kvotu potrebnih sredstava za štampanje knjige , produžavamo rok za prikupljanje sredstava do kraja Januara meseca.

                            Zahvaljujemo se srdačno dosadašnjim donorima koji su svoja donatorska sredstva uplatili i nadamo se da ćemo, na zadovoljstvo svih nas uspeti da prikupimo zaostalu sumu potrebnu za štampanje knjige "Gospava i Zlatari", koju je pripremio naš istaknuti književnik i pisac Bratislav Petrović- Braca iz Bele Palanke.

                            Tim foruma Zakopanoblago.com
                            Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave

                            Komentar


                            • #15
                              Odg: Pristigla donatorska sredstva za knjigu !

                              Најзад стигох да подигнем 20 евра за Госпаву, које су уплаћене још 11 децембра 2014 године.

                              Picture 070.jpg Picture 071.jpg

                              Донатор је Митић П Миодраг.

                              Ова уплата је стигла из Француске.
                              Poslednji put izmenjeno od Teca; https://www.zakopanoblago.com/forum/member/66-teca u 12-01-2015, 09:38.

                              Komentar

                              Radim...
                              X