НАЈВЕЋЕ СВЕТСКЕ ТАЈНЕ: Теорије завере које су се испоставиле као истините!

piramida.jpg

Људи су често скептични па у многе догађаје који су се одиграли или о којима се говори скоро уопште не верују.
Ипак има тзв теорија завера које су се испоставиле као тачне.

Лекари нису лечили него експериментирали са људским телима
Експеримент са сифилисом у периоду од 1932-1972. године направљен је читав низ експеримената на око 400 црнаца који су боловали од сифилиса у САД.
Истраживањем су пробрани сиромашни, једноставни и необразовани, већина није ни била свесна њихове болести. Пацијентима је даван аспирин. Сврха овог експеримента је за циљ имала да се посматра развој болести код црнаца, као и научна обдукција преминулих пацијената укључених у истраживање. Као резултат, 28 људи умрло је од сифилиса, 100 их је умрло због компликација, 40 жена заразили су несвесни пацијенти, а 19 деце је рођено са урођеним болестима. 1997. године, председник САД Бил Клинтон потврдио је ово као истину и извинио се жртвама.
Влада САД чини "терористичка дела" на својој територији, само да би имали изговор за напад на друге земље


Током 1997. године у јавност су случајно изашли документи који се односе на смрт Џ.Ф. Кенедија, а документ се састојао од 1.500 страница о операцији познатој као "Операција Нортвудс". Шездесетих година САД су се спремале за рат са Фиделом Кастром и Кубом. Да би могли да изазову сукоб морали су дођу и до мотива. Тако је министар одбране представио документ под именом "Оправдање за америчке војне интервенције на Куби".
Представили су читав низ занимљивих провокација као што су терористички напади који су укључивали бомбардовање војних база, започињање ватрених стихија, отмице авиона, "искрцавање" кубанских снага, као и потапање брода пуног наоружаних Кубанаца. Ово је требала да реализује ЦИА. Амерички народ требало је да осети да су потпуно у праву уколико дође до сукоба. Предсједник Кенеди је одбио овај план.

После сведочења девојчице Најрах 
1990. године дошло је до окрутног сукоба између Ирака и Кувајта.
Све се углавном догодило због нафте. Садам Хусеин је оптужио Кувајћане због крађе ресурса. 10. новембра цео свет гледао је говор 15-годишње дјевојчице по имену Најрах, која је ронила сузе док је причала о злочинима ирачких војника.
Млада Кувајћанка је сведочила о убиству 300 беба у болници. Драматични говор дотакао је срца многих гледалаца. Подршка Ирачком конфликту се одједном утишала и јавност је почела да гледа на укљученост САД у рат. Врло брзо постало је јасно да се ради о ћерки Шеика Сауда Насера Ал-Сауд Ал-Сабаха – Кувајтског амбасадора у САД и члана краљевске породице.

Шефови компанија су потписали уговор тежак 11,9 милијуна долара са кувајтском краљевском породицом. Циљ је био да се Америка наговори на рат са Ираком. Најрах не само да је лагала, него је врло вероватно да уопште није ни била у земљи за време тих догађаја у Кувајту.


Операција Паперцлип

Други светски рат је био при крају и ништа није могло да промени ситуацију у којој се нашао Трећи Рајх. Америчке специјалне јединице признале су да би било штета да неки људи изгубе живот, поготово они чије знање и искуство може успешно да помогне Америци.
Један дио Операције Паперцлип био је кријумчарење у САД неколико надарених научника у секторе ракетне индустрије, медицине и хемијског наоружања. Најпознатији научници које је САД спасио су: Вернер Вон Браун - отац ракете В-2, Курт Бломе - специјалиста за биолошко наоружање, које је тестирао у Аушвицу и Хубертус Стругхолд - отац свемирске медицине. Укупно негде око 700 немачких научника завршило је на америчком тлу.


ЦИА се игра умом грађана

Постоје многе теорије завера које поседују делове пројекта који има за циљ испирање мозга. Судећи по свему, ЦИА се играла са умовима људи пре пола века.
Шездесетих година новинари Њујорк Тајмса добили су детаље МК-Ултра пројекта, који је за циљ имао истраживање контроле људских способности употребом одређених хемикалија, сублиминалних порука, електричних импулса и психоактивних суспстанци. Пројект се састојао од низа под-пројеката. Врло занимљиво је изгледало и истраживање употребе ЛСД. Експерименти су спроведени на проституткама, затвореницима и људима који болују од менталних болести. Већином без њиховог знања или пристанка.
Један такав експеримент спроводио се на седморици волонтера који су користили непрекидно психоактивне дроге 77 дана. Супстанце које је ЦИА нудила били су амфетамини, псилоцибини и мескалини. Такође ту су били и експерименти са хипнотизираним сеансама. Ова истраживања су јавно су и службено осуђена.

Више од 100 милиона Американаца и људи широм света примили су вакцину против дечје парализе заражене потенцијалним вирусом који узрокује рак
Од 1954. до 1961. симиан вирус 40 (СВ40) некако се појавио у вакцини, наводи Амерички центар за истраживање рака. Научници процењују да је 98 милиона људи примило тај вирус само у САД, а још толико и даљем света. Упозоравамо, овај вирус преноси се генерацијама, па је веројатно то масовно вакцинисање разлог све већег броја оболелих од те злоћудне болести уназад неколико година.

Америчко министарство финансија тровало алкохол током прохибиције
У јануару 1920. на снагу је ступио 18. амандман којим је забрањена производња, продаја и транспорт алкохола, али и његова конзумација. Упркос владиним напорима, током прохибиције алкохолизам је досегао нове рекорде. До средине 1927., влада САД је у алкохол стављала смртоносне хемикалије као што су керозин, клороформ и ацетон, због чега је конзумација алкохола постала још тежа. Алкохол је 1926. убио 400, а следеће године 700 људи.

Извор: http://www.kurir-info.rs/najvece-sve...clanak-1155953