Najava

Skupi
Još nema oglasa.

Solunac- Đorđe P.I. Bogdanović - istina o albanskoj golgoti

Skupi
X
 
  • Filter
  • Vreme
  • Prikaži
Očistiti sve
Nove poruke

  • Solunac- Đorđe P.I. Bogdanović - istina o albanskoj golgoti

    ISTORIJA SE NE MENJA, MENJAJU SE SAMO NAŠA ISTORIJSKA SAZNANJA!

    Poštovani prijatelji članovi foruma, Bili mi svi saglasni ili ne, voleli to ili ne, skoro svakodnevno smo svedoci otkrivanja mnogih istorijskih laži koje vremenom kad tad izađu na svetlost dana.
    Na stranu toga što se tiče nekakve svetske istorije. Tiče se i pripovedam o našoj - Srbskoj istoriji. Da nismo sami svedoci mnogih nam lažih, iskrivljenih, detalja o kojima i kojima su trovane mnoge generacije sa sasvim pogrešnim učenjima u školama, koje jedna za drugom vremenom izlaze na svetlost dana, verovatno bi smo i dalje ostajali u mnogim uverenjima koje su nam servirane.
    Iskreno se rukovodim ovoga trenutka samo mojim osećanjima i razmišljanjima, gde se kao jedinka, nakon mnogih obelodanjenih istorijskih stvari, osećam više nego poražen kao čovek, ljudsko biće, pa ako hoćete i Srbin. Ma koji razlozi bili. Ma koji trenutni interesi državnika Srbije, zapitam se kao jedinka: Da li je sve to vredno celoga naroda, njihovih saznanja i ubeđenja tokom mnogo godina sve dok prava istina ne izađe na videlo? Drugo pitanje koje sam sebi postavljam je: Koliko je još toga izmuljano, nakrivo zapisivano, mi kao raja ili narod iz toga učeni desetinama i stotinama godina i jednoga dana shvatiš da si slagan, nakrivo informisan i što je najgore do juče si se kleo u te lažno prezentirane podatke koje si upio i zbog kojih si bio spreman da položiš i glavu u nekim dijalozima na tim temama.
    Sve je stvar individue kako i na koje načine sve to doživljava u trenutku. Kao i uvek ja sam, onakav kakav sam, oduvek iskren u svemu i kao takav možda od mnogih nakrivo shvaćen često puta otvorih ovu temu za koju sam se spremao već nekoliko godina.

    Temu koju sam sada otvorio, tiče se jedino i isključivo otkrivanjem mnogih,do sada prikrivenih tajni,vezanih za Prvi svetski rat, a još uže i konkretnije za Albansku golgotu Srba i Srbske države. Da postoje mnoge tajne, od nas običnih ljudi sakrivenih, svakako da ima. Da posteje istorijske obmane i laže, takođe ih ima. Ja zaista ne znam sa kojim osećanjima Vi to doživljavate, ali jedna , u nizu, najvećih istorijskih zabluda je zapravo istina o stradanju i okolnostima spašavanja Srbske vojske, Srbskoga naroda i same Srbije i njenog opstanka tokom prvoga svetskog rata tj. prelaska i evakuacije, zbrinjavanja Srpske vojske i svega Srbskoga koje je krenulo put Albanije u spasonosnom begu pred nikada moćnijeg neprijatelja Srba i Srbije u tim trenucima i vremenima.

    Prepričavati ovde na forumu sve detalje prvoga svetskog rata bilo bi iluzorno i to mi nije namera. U načelu su mnoge stvari, sada već moramo da kažemo, "možda istinite" ?

    Tiče se obelodanjivanja istine o evakuaciji i bukvalno spašavanju Srbske vojske, Srbske države i , ako hoćete Srbije, koju smo decenijama pripisivali "braći" Francuzima i "braći" Englezima. Tako su nas naravno učili do skora.

    Da kojim slučajem mnoge stvari, koje su tek sada izašle u javnost, nisam mnogo pre svega ovoga i sam znao, ali nikada za time nisam imao nekakvih materijalnih dokaza, eto napokon doživeh da se to celome narodu srbskome obelodani istina zahvaljujući jednoj srbkinji, istraživaču, književniku i uglednom novinaru još uglednije italijanske televizije RAI - gospođi Mili Mihajlović. Kako je sve izrečeno bez ikakvih materijalnih dokaza, toga sam bio svestan i sam celoga vremena. Stoga i moje ustručavanje da išta o ovome javno progovorim jer bi me i zadnji od Vas pitao - čime sve to potkrepljuješ?
    I eto srbkinje , eto dokaza, eto prave pravcate istine koju mi je prandeda pričao a ja popamtio. Čest i čast ovoj dami kojoj dugujemo neizmerno, ne kao pojedinci, već kao ceo Srpski narod, a posebno mi pokolenja učesnika ovih tragičnih događaja po Srbiju i Srbski narod !

    Moja lična duboka zahvalniost i naklon gospođi Mili Mihajlović i svima onima koji su joj pomogli u celom ovom projektu otkrivanja i najviše obelodanjivanja jedne od naših zabluda koje smo do juče participirali na sasvim pogrešan način.

    O svemu tome šta sam i o čemu imao sasvim druga saznanja koja su ovde pretočena od strane Mile Mihajlović u nepobitne dokaze, pisaću doslovce i lagano u nastavku ove teme. Tiče se usmenog svedočenja moga pretka, moga pradede Đorđa P.I Bogdanovića, gardiste čuvene kraljeve garde (kome sam i naslovom teme namenio nekim delom moju besedu) i učesnika mnogih poznatih legendarnih bitaka tokom prvoga vetskog rata, na šta sam samo zbog toga ponosan i kao čovek i kao srbin. Ako sam zbog ičega najviše ponosan, ponosan sam što mi je i što me je moj pradeda još od malih nogu naučio, preneo, ispričao mnogo mnogo toga, a što ću se potruditi da Vam ovde prenesem, gde je pored svega doslovce govorio o ovom detalju koji se tiče njihove evakuacije nakon prelaska Albanije. O svemu ovome sam dokon da Vam ovde prenesem kroz nekoliko postova koje sam davno pripremio ali sam se snebivao i čekao neki pogodan momenat da Vam obelodanim. Eto desilo se i došlo mu je vreme. Nadovezaću se kasnije na sve ovo, ali da bi shvatili poentu moga daljnjeg izlaganja, neophodno je da se prvo upoznate doslovce o čemu se zapravo radi u širem smislu reči.

    Za početak bih Vas zamolio da pročitate novinarski članak i odgledate svedočenja gospođe Mile Mihajlović i profesora doktora Momčila Pavlovića, direktora instituta za savremenu istoriju.

    https://srbin.info/2016/09/06/prava-...a-vec-italija/





    Čoveku su potrebni i prijatelji i neprijatelji da bi ga ranili: jedni da ga kleveću drugi da mu to jave
Radim...
X